Dé informatieve site over airconditioning

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Split aircosysteem, de kenmerken

Split airconditioning systeem

 

Airconditioning wordt niet alleen meer veel toegepast in de zakelijke markt, maar ook steeds meer particulieren maken er dankbaar gebruik van.

Het comfort dat er verkregen kan worden door de airconditioning maakt het aanschaffen ervan tot een kleine stap die genomen moet worden. Er zijn veel verschillende soorten systemen op de markt, waarvan het splitsysteem er één is. Dit wordt veelvuldig toegepast en in dit artikel zal dan ook uitgebreid aandacht worden besteed aan de specifieke kenmerken.

De mogelijkheden van een split airconditioning

Het split systeem bestaat uit twee units, een binnenunit en een buitenunit. Bij een multisplit systeem is er sprake van meerdere binnenunits die verbonden zijn met een buitenunit en kunnen er dus meerdere kamers gekoeld worden met behulp van een enkele buitenunit. Een split systeem kan in een mobiele uitvoering verkregen worden of in een uitvoering die vast geïnstalleerd moet worden. Er is een ruim aanbod van verschillende merken die elk weer andere modellen op de markt brengen dus er is altijd een uitvoering verkrijgbaar die aansluit op het wensenpakket.

Koelvermogen, geluid en multifunctionaliteit van een split airconditioning systeem

Hier zullen de kenmerken en eigenschappen beschreven worden, zodat er bij het aanschaffen ervan rekening mee gehouden kan worden.

  • Een belangrijk kenmerk van een split systeem is dat dit in vergelijking tot het monoblock systeem veel krachtiger kan zijn met betrekking tot het koelvermogen. De grootte van de ruimte is een belangrijke factor om het minimaal vereiste koelvermogen te kunnen bepalen.
  • Een ander kenmerk is dat er geen sprake hoeft te zijn van hinderlijk geluid dat het apparaat normaal gesproken voort kan brengen. Het geluid wordt namelijk veroorzaakt in de buitenunit, zodat er binnen in de ruimte geen sprake is van overlast van geluid.
  • Een split airconditioning kan naast het verkoelen van de ruimte ook tegenovergesteld werken, waarbij de ruimte juist verwarmd wordt en er dus sprake is van een multifunctioneel product waar het hele jaar plezier aan kan worden beleefd.
  • Eén van de kenmerken is dat er ook een functie kan zijn die de lucht in de ruimte ontdoet van bacteriën en schimmels. Door deze luchtreinigende functie te gebruiken kan er dus een optimaal klimaat ontstaan.
  • Het energieverbruik kan variëren de indeling in energieklasse A geeft bijvoorbeeld aan dat er een energiezuinige werking is en indeling in energieklasse G betekent dat het minder energiezuinig is.
  • Werkzaamheden met betrekking tot het koelmiddel zullen door een erkend Stekinstallatiebedrijf gedaan moeten worden. Onjuist gebruik van het koelmiddel kan namelijk aanzienlijke schade aan het milieu toebrengen en een erkend Stekinstallateur is bevoegd om met het milieuonvriendelijke middel te werken.

Reactie toevoegen


© 2013 Kopenairconditioning.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe