Dé informatieve site over airconditioning

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


De mogelijkheden van een multisplit airco

Airco multisplit

Het toepassen van airconditioning kan variëren van een hele eenvoudige installatie tot meer ingewikkelde uitvoeringen waarbij een heel huis of kantorencomplex voorzien moet worden.

Eén van de systemen die voor een dergelijke situatie uitermate geschikt is, wordt ook wel multisplit genoemd. 

Systeem van een multisplit airco

Er zijn meerdere systemen van airconditioning en één daarvan is het splitsysteem. Bij een splitsysteem is er sprake van twee onderdelen, waarvan een unit aan de binnenkant van de ruimte wordt geïnstalleerd of geplaatst en de andere unit buiten wordt aangebracht. Als er sprake is van een binnenunit en een buitenunit dan wordt gesproken over een single splitsysteem. Als er meerdere binnenunits worden geplaatst in verschillende ruimten die aangesloten zijn op dezelfde buitenunit dan wordt dat een multisplit systeem genoemd.

Wat een multisplit kenmerkt

  • Het belangrijkste kenmerk van de multisplit is dat er meerdere ruimten van airconditioning kunnen worden voorzien door middel van het gebruiken van een buitenunit. Dit systeem wordt vaak toegepast op de zakelijke markt, maar ook particulieren zien steeds meer voordelen van het installeren van een multisplit uitvoering in hun woning.
  • Een multisplit model kan over meerdere functies beschikken en zo tot een optimale klimaatbeheersing leiden, waarbij er niet alleen van de mogelijkheid gebruik gemaakt kan worden om de temperatuur naar beneden te brengen, maar ook in koudere tijden omhoog te brengen. Dan beschikt het apparaat ook over een verwarmingsfunctie, waarbij warme lucht de omgeving verwarmt.
  • Een andere optie is ook nog dat er zuivere lucht wordt geproduceerd en de airco dus kan functioneren als een luchtreiniger, wat een positief effect heeft op het welzijnsgevoel van de mensen die in de ruimte verblijven.
  • Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden om de units te installeren. Zo kunnen de afzonderlijke units worden ingebouwd, waardoor alleen nog maar een rooster zichtbaar is, maar kunnen ze ook in het zicht worden geplaatst.
  • Er zijn nog een aantal andere zaken waarmee rekening gehouden kan worden bij het aanschaffen van een multisplit airconditioning. Hierbij kan gedacht worden aan het vereiste koelvermogen, maar ook aan het geluidsniveau en aan het energieverbruik.
  • Een multisplit airco is in meerdere uitvoeringen mogelijk en vooral als de binnenunits in het zicht worden geplaatst kan er rekening worden gehouden met de vormgeving. Er zijn dan ook design uitvoeringen verkrijgbaar die geen afbreuk doen aan de uitstraling van een bepaalde ruimte.

TIP: vraag hier vrijblijvend 6 offertes aan.

Installatie en Stek-installateur

Aangezien er bij de installatie nogal wat komt kijken is het aan te raden hiervoor een erkend Stekinstallatiebedrijf in te schakelen, ook om advies te verkrijgen over de mogelijkheden. Een erkend Stekinstallatiebedrijf wordt geadviseerd omdat deze de kennis en de bevoegdheid hebben om werkzaamheden met betrekking tot het koelmiddel te verrichten.

Reactie toevoegen


© 2013 Kopenairconditioning.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe