Dé informatieve site over airconditioning

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Alles over een mobiele airco

Mobiele airco

Nogal wat particulieren kiezen voor het gemak van een mobiel of portable aircosysteem. Bij een mobiele airco kunnen twee verschillende systemen van toepassing zijn.

Het eerste systeem is het zogenaamde monoblock dat bestaat uit een enkele unit en bij het tweede systeem is er sprake van een mobiele splitairco die uit twee delen bestaat, namelijk een mobiele binnenunit en een vast geïnstalleerde buitenunit. De twee verschillende systemen hebben beide zowel voordelen als nadelen. Zo is de variant met een monoblock systeem veel eenvoudiger te verplaatsen en kan deze naast het gebruik in huis bijvoorbeeld ook meegenomen worden naar een caravan om daar dienst te doen. Een mobiele splitairco heeft als voordeel dat deze over het algemeen meer koelvermogen heeft dan een monoblock unit.

Bespaar in prijs door hier gratis 6 offertes aan te vragen.

Typische kenmerken van een mobiel model

  • Eén van de kenmerken waar bij het kopen op gelet kan worden is de vormgeving met of zonder wielen. Bij een mobiele airco met een niet al te laag gewicht scheelt het nogal of deze voorzien is van wieltjes of dat hij mobiel wordt genoemd omdat er een handvat aan is bevestigd waardoor deze gedragen kan worden.
  • Het aantal decibel is bepalend voor het geluid dat het apparaat maakt. Er kan bij voorbaat al gekozen worden voor een geluidsarme uitvoering. Daarnaast is het zo dat bij een splitairco het geluid vooral hoorbaar is in de buitenunit.
  • De ruimte die gekoeld moet worden is van invloed op het koelvermogen dat de mobiele variant zal moeten hebben om rendabel te kunnen zijn.
  • Een verrijdbare airco is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij er extra aandacht besteed kan zijn aan de vormgeving, zodat er ook een design uitvoering gekozen kan worden.

Reactie toevoegen


© 2013 Kopenairconditioning.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe