Dé informatieve site over airconditioning

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


De pomp, onderdeel van een airco

Aircopomp

Airconditioning is een systeem dat bestaat uit verschillende onderdelen en één van de onderdelen is de pomp.

Onderdelen van een airco

Airconditioning bestaat altijd uit een systeem dat gesloten is met in elk geval de volgende onderdelen: de pomp, een verdamper, een condensor en een expansieventiel. Naast deze noodzakelijke onderdelen zijn er natuurlijk ook nog de leidingen waarin het koelmiddel zich bevindt en waardoor het proces van koeling van de lucht geleid wordt. 

Functie van de pomp

  • In een aircosysteem heeft de pomp als functie het rondpompen van het koelmiddel zodat de lucht uiteindelijk gekoeld de ruimte in wordt geblazen.
  • Met een pomp kan ook bedoeld worden een condensafvoer pomp die ervoor zorgt dat het overtollige condens wordt afgevoerd naar een afvoerpijp.
  • Bij een pomp in de auto is het aan te raden om ook tijdens de winterse periode de airco regelmatig in te schakelen. Het klinkt misschien vreemd maar als de pomp in de auto lange tijd niet in werking is geweest kan er eerder slijtage aan ontstaan. De motor van de auto zorgt namelijk voor trillingen waardoor de werking van een niet gebruikte pomp beïnvloed kan worden.
  • Als een pomp niet meer functioneert wegens slijtage of andere mankementen dan hoeft niet het hele aircosysteem te vervangen worden, maar kan de pomp gewoon vervangen worden door een nieuwe.

Pomp van een airco vervangen

Als vast is komen te staan dat de pomp aan vervanging toe is dan is het aan te raden om hiervoor een airco-installateur in te schakelen. Hiervoor is namelijk wel enige specialistische vakkennis vereist. Als men echt zeker wil weten dat het vervangen op een vakkundige wijze geschied is het aan te raden om hiervoor een Stek-installateur in te schakelen. Via internet is het eenvoudig op zoek te gaan naar een erkend Stekinstallateur in uw omgeving.

Reactie toevoegen


© 2013 Kopenairconditioning.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe