Dé informatieve site over airconditioning

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Airco van Delonghi kopen

Delonghi

DeLonghi is een Italiaans bedrijf dat zich naast de verkoop van keukenapparatuur en bijverwarming tevens richt op het gebied van airconditioning.

Met een uitgebreid aanbod van airconditioners kan er een geschikte DeLonghi gevonden worden voor elke ruimte die gekoeld moet worden. 

 Voordat je bij DeLonghi een prijs opvraagt.

TIP: Offerte aanvragen voor nieuwe airconditioning bij 6 leveranciers

De systemen van DeLonghi

Bij een airco van DeLonghi zijn er meerdere systemen mogelijk. Aan de ene kant zijn er de verrijdbare mobiele modellen waarbij er sprake is van een monoblock systeem of een splitsysteem en aan de andere kant zijn er vaste modellen met een splitsysteem. Een splitsysteem geeft aan dat er sprake is van een binnenunit en een buitenunit die met elkaar verbonden zijn. Bij een monoblock is er een unit die eenvoudig verplaatsbaar is.

Kenmerken van een DeLonghi airco

  • Bij een monoblock uitvoering van DeLonghi kan er een onderscheid gemaakt worden tussen een lucht-lucht airco en een lucht-water airco. Elk systeem heeft specifieke eigenschappen, waarbij de kenmerken van de lucht-water variant uitgebreider zijn dan die van de lucht-lucht uitvoering.
  • Bij het kopen is het aan te raden om te letten op het koelvermogen. Er zijn speciale rekenmethodes om te kunnen berekenen hoe groot het koelvermogen moet zijn om optimaal te kunnen functioneren in de te koelen ruimte. Een installateur kan eventueel hierbij behulpzaam zijn.
  • Er zijn ook geluidsarme exemplaren te verkrijgen en daarom is het aan te raden om bij het zoeken naar een geschikte airconditioning te kijken naar het aantal decibel. Hieraan kan men aflezen wat het geluidsniveau zal zijn. Het model Pinguino S1000 is bijvoorbeeld als geluidsarm en dat is voor plaatsing in een slaapkamer of in een kleine ruimte een aangename eigenschap.
  • Bij de meer geavanceerde modellen is er sprake van een eenvoudig bedieningspaneel waarbij er op een simpele manier de gewenste gegevens kunnen worden ingesteld.
  • In de productbeschrijving wordt aangegeven hoe energiezuinig het product is en dit kan afgelezen worden in het energielabel, waarbij indeling in energieklasse A betekent dat de airco zeer energiezuinig is en indeling in energieklasse G betekent het minst energiezuinig.

Installatie van een DeLonghi

De werkzaamheden met betrekking tot het koelmiddeltransport door leidingen zal bij een splitairco uitgevoerd moeten worden door een erkend Stekinstallateur. Dit merk heeft echter een dergelijk systeem op de markt gebracht waarbij de installatie niet meer door een erkend Stekinstallateur hoeft te worden uigevoerd. Deze specifieke DeLonghi beschikt namelijk over leidingen die al voorgevuld zijn met het koelmiddel en eenvoudig aan elkaar te koppelen zijn. Deze serie is de naam Planos toebedeeld en is in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Reactie toevoegen


© 2013 Kopenairconditioning.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe