Dé informatieve site over airconditioning

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Onderhoud van een airconditioning

Onderhoud airconditioning

Airconditioning zorgt ervoor dat de omgevingstemperatuur door gebruikmaking van een koelmiddel naar een aangenaam niveau gebracht kan worden. Om hiervan te blijven genieten, is onderhoud erg belangrijk.

Een systeem dat namelijk regelmatig onderhouden wordt en gecontroleerd wordt op eventuele technische gebreken, heeft een langere levensduur en zal beter functioneren.

Airconditioning systemen en het onderhoud

Er zijn veel verschillende soorten systemen met elk hun eigen kenmerken en functies van eenvoudig tot zeer geavanceerd, waarbij er voor een compacte mobiele airco die alleen de functie koelen heeft minder onderhoud nodig zal zijn dan voor een zeer geavanceerd multisplit systeem dat meerdere kantoren van een gekoeld klimaat voorziet. Het onderhoud kan men zelf uitvoeren, maar dan zal men zich wel in de materie moeten verdiepen en dus wordt er vaak voor gekozen dit uit te besteden aan een erkend installateur.

Kenmerken van periodiek onderhoud

Om een airconditioning optimaal te laten functioneren, zal er een periodiek onderhoud uitgevoerd moeten worden.

  • Airconditioning is in principe een technische koelinstallatie waaraan bepaalde eisen worden gesteld om goed te kunnen blijven presteren. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het bijvullen van het koelmiddel dat in elk geval één keer in de twaalf maanden zal moeten plaatsvinden.
  • Zodra er werkzaamheden worden verricht die betrekking hebben op het koelmiddel, dan zal dit uitgevoerd moeten worden door een erkend Stekinstallateur. Hiervoor geldt een wettelijke verplichting omdat onzorgvuldig omgaan met het koelmiddel zeer nadelige gevolgen kan hebben voor het milieu.
  • Tijdens een inspectie wordt er gecontroleerd of het technische gedeelte nog in goede staat is en er bijvoorbeeld geen lekkages worden aangetroffen.
  • De filters die ervoor zorgen dat de lucht gezuiverd wordt in de betreffende ruimte, zullen bij onderhoud worden vervangen.
  • Een erkend installateur zal een logboek achterlaten dat bij elke inspectie wordt ingevuld.
  • Onderhoud kan ook preventief werken omdat er op die manier onregelmatigheden kunnen worden opgespoord die bij het nalaten ervan voor ernstige mankementen zou kunnen zorgen die reparatie noodzakelijk kunnen maken.

Installateur zoeken

Als de airconditioning door een erkend installateur geplaatst is zal het voor de hand liggen om het onderhoud aan hetzelfde bedrijf toe te vertrouwen. Er kunnen zich echter situaties voordoen waarbij er naar een geschikte installateur gezocht moet worden die hiervoor kan zorgen.

 

Onderhouden van uw airco

Reactie toevoegen


© 2013 Kopenairconditioning.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe