Dé informatieve site over airconditioning

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Airconditioning op kantoor

Ook bedrijven zien steeds meer het nut in van het installeren van airconditioning op kantoor, vooral omdat bekend is dat het welzijn van de werknemers invloed heeft op de prestaties die er dagelijks geleverd moeten worden.

Eén van de producten die invloed heeft op het welzijn van de medewerkers is airconditioning, hiermee kan namelijk een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd. 

Systemen voor kantoren

Er zijn verschillende mogelijkheden het kantoor van airconditioning te voorzien, waarbij het soort systeem afhankelijk zal zijn van een aantal factoren. Voor een kleine kantoorruimte waar slechts een persoon werkzaam is, kan een compacte mobiele airco heel goed functioneren. Het wordt al anders als er meerdere kantoren zijn die elk voorzien moeten worden van airconditioning. In de laatste situatie zal men gebruik kunnen maken van het multisplit systeem waarbij er slechts een buitenunit wordt geplaatst en in de kantoren die voorzien moeten worden van airconditioning elk een binnenunit.

Kenmerken betreffende airconditioning op kantoor

  • Er zijn verschillende mogelijkheden om airconditioning te installeren in het kantoor. Zo kan er een onderscheid gemaakt worden tussen inbouwmodellen en wandmodellen.
  • Het inbouwen wordt regelmatig toegepast en er wordt vaak de voorkeur aangegeven omdat de binnenunits dan niet zichtbaar zijn, deze worden namelijk ingebouwd in een verlaagd plafond of achter een extra wand. Zo is alleen het rooster nog zichtbaar.
  • Bij te bevestigen binnenunits zijn er ook weer keuzemogelijkheden met betrekking tot de plaats waar de unit wordt bevestigd. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een unit die vlak onder het plafond wordt bevestigd, maar het is ook mogelijk om de unit laag bij de vloer te bevestigen, zodat er een radiatoreffect ontstaat.
  • Weer een andere mogelijkheid is om een raammodel te plaatsen en het voordeel hiervan is dat dit type geen ruimte in beslag neemt en is dan ook vooral geschikt voor kleine ruimten.
  • Als het een kantoorruimte betreft die ook als doel heeft om zakelijke relaties te ontvangen, dan kan er ook gekozen worden voor een design uitvoering. Zo behoudt het kantoor de uitstraling naar de zakelijke relaties en geeft de design unit een heel ander effect dan een standaard model.
  • Naast een verkoelende functie is het ook prettig om te werken in een zuivere lucht en dat kan gerealiseerd worden door voor een airconditioning met de functie van luchtreiniger te kiezen, waardoor bacteriën en schimmels zoveel mogelijk uit de lucht verdwijnen en positieve gevolgen heeft voor het welbevinden van de medewerkers.

Aanschaf en installatie

Voor het aanschaffen en installeren van airconditioning op kantoor is het aan te raden om eerst een aantal offertes aan te vragen bij specialisten. Naast het vakkundig installeren kan er ook geadviseerd worden wat het meest geschikte systeem is, waarbij er onder meer door het installatiebedrijf zorgvuldig berekend kan worden wat de benodigde koelcapaciteit is.

Reactie toevoegen


© 2013 Kopenairconditioning.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe