Dé informatieve site over airconditioning

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Airco in een auto

Airco diesel

 

Veel nieuwe auto's worden al standaard uitgerust met airco, maar ook mensen die een auto hebben stappen geregeld over op het laten inbouwen van airco in de auto.

Als men overweegt om airco in de auto te laten plaatsen is het aan te raden om de informatie in dit artikel goed door te nemen.

Werking van airco in een auto

Een airconditioning in een auto werkt via een gesloten systeem, waarbij het koelmiddel als het ware circuleert door aandrijving van de warmtepomp in de auto. De lucht wordt via een verdamper geleid, waarbij er tegelijkertijd vochtdeeltjes aan de lucht onttrokken worden. De lucht die gekoeld de auto in komt is dus een drogere lucht dan de lucht die zonder airco in de auto hangt. Het voordeel van het installeren van een airco is dat deze niet alleen in de zomer zorgt voor een aangename temperatuur, maar ook in de winter zijn nut heeft. Zo kan bij gebruik in de winter voorkomen worden dat de ramen gaan beslaan.

Tips over gebruik en onderhoud

De warmtepomp van de airco zal bij het inschakelen worden aangedreven door een magneetkoppeling en een belangrijk kenmerk is dat ook wanneer de airco niet is ingeschakeld de koppeling wel draaiende bewegingen maakt. Na de installatie moet er rekening mee worden gehouden dat het aan te raden is om een jaarlijkse onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. 

Tijdens de onderhoudsbeurt wordt deze nagekeken op technische mankementen en kunnen vuil en vetaanslag verwijderd worden. Een veel gehoorde klacht is dat er na verloop van tijd een vervelende geur kan ontstaan. Deze geur wordt veroorzaak door bacteriën en schimmels die zich hebben genesteld op het raster van de verdamper. Om de nare geur te verwijderen kan er een daarvoor bestemd middel gebruikt worden. Een ander kenmerk is dat er bij het parkeren nadat de airco is gebruikt, een plas onder de auto waargenomen kan worden. Dit is een heel normaal verschijnsel en zeker geen reden tot paniek want het komt voort uit het ontstaan van condens.

Installatie en onderhoud

Het is belangrijk om te weten dat de installatie en afvullen van een airco in een auto alleen mag worden uitgevoerd door een erkend Stekinstallatiebedrijf. Deze verplichting heeft met name betrekking op het afvullen. Door een erkend Stekinstallateur in te schakelen weet men zeker dat de werkzaamheden op een professionele wijze worden uitgevoerd. Om problemen te voorkomen wordt dan ook altijd aangeraden om naar een erkend Stekbedrijf te gaan voor zowel de installatie, onderhoud en reparatie.

Reactie toevoegen


© 2013 Kopenairconditioning.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe